Edit Content

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

درمان موش نابینا با یک فرآیند ژنتیکی ساده که می تواند برای انسان کاربرد داشته باشد

  • خانه
  • -
  • بیوتکنولوژی پزشکی
  • -
  • درمان موش نابینا با یک فرآیند ژنتیکی ساده که می تواند برای انسان کاربرد داشته باشد
درمان موش نابینا با یک فرآیند ژنتیکی ساده که می تواند برای انسان کاربرد داشته باشد

دانشمندان موش نابینا را با یک فرآیند ژنتیکی ساده درمان کردند که این فرآیند می تواند برای انسان کاربرد داشته باشد

درمان نابینایی

مطالعات جدید در موش نشان می دهد اکثر افرادی که در جوانی نابینا می شوند می توان با ژن درمانی حداقل مقداری از بینایی را بازگرداند.محققین توانستند تا بینایی موش های که مبتلا به رتینت پیگمنوتوزا بودند از طریق برنامه ریزی مجدد سلول های عصبی باقی مانده شبکیه بازگردانند.

این موش ها حساس به نور نیستند اما این تغییر درجه ای از بینایی را به موش ها بازگرداند. مطالعه ی جداگانه دیگری نشان داد که ویرایش ژنی می تواند برای جلوگیری از پیشرفت گلوکوم استفاده شود و دانشمندان می گویند که ممکن است مشابه این تکنیک برای انسان کار بکند.

دکتر سامانتا دیلوا از دانشگاه آکسفورد : (( در کلینیک ما بیمار نابینا بسیاری وجود دارد و بازگرداندنه مقداری از بینایی با روش های ساده ژنتیکی می تواند خیلی هیجان انگیز باشد و هدف بعدی ما انجام آزمایش های بالینی بر روی این بیماران می باشد. ))

روش های مشابه بر روی انسان ها با نابینایی پیشرفته کار نکرده است. اما در این آزمایش دانشمندان متوجه شدند که با استفاده از ژن درمانی می توان پروتئینی طبیعی حساس به نور را در چشم تولید بکنند که ملانپسین نام دارد و از بین رفتن شبکیه چشم در مراحل آخری جلوگیری بکنند.

در مطالعه ای دیگر که بر روی گلوکوما انجام شده بود محققین با استفاده از تکنیک ویرایش ژنی کریسپر Cas9 توانستند بیماری را متوقف بکنند و از بدتر شدن آن جلوگیری بکنند. جهش ژنتیکی موجب می شود که پروتئین سمی در چشم تولید بشود، و فشار داخل چشم را افزایش می دهد در نتیجه باعث گلوکوما می شود. این محققین از کریسپر cas9 در موش و سلول های کشت داده شده انسان استفاده کردند تا بیان ژن جهش یافته را ” ناک داون ” بکنند.

 

لینک خبر

دانلود مقاله 1 : PNAS-2017-De Silva-11211-6

دانلود مقاله 2 (درمان گلوکوما با کریسپر) : PNAS-2017-Jain-11199-204

August 29, 2017

 

نویسنده : سعید کارگر

عضویت در کانال تلگرامی بیوتکنولوژی

 

کلید واژه ها:

٬ درمان نابینایی ٬ انواع نابینایی ٬ درمان نابینایی مادرزادی ٬ علل نابینایی ٬ نابینایی چیست؟ ٬ تعریف نابینایی ٬ علت نابینایی جنین ٬ علت نابینایی موقت ٬ علت نابینایی ناگهانی یک چشم ٬ سعید کارگر ٬ نابینایی ٬ نابینایی مادرزادی ٬ درمان نابینایی مادرزادی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت . تمامی حقوق مربوط به بیوتکر محفوظ شده است.