Edit Content

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

درمان سرطان با استفاده از باکتری ها

  • خانه
  • -
  • بیوتکنولوژی میکروبی
  • -
  • درمان سرطان با استفاده از باکتری ها
درمان سرطان با استفاده از باکتری ها

باکتری Listeria رادیوایزوتوپ درمانی موثر علیه تومورهای سرطانی متاستاز شده در سرطان پانکراس

در  آزمایشی از باکتری های رادیوایزوتوپ که به طور معمول در درمان سرطان استفاده می شود، برای انتقال مستقیم به سلول های سرطانی در موش استفاده شده است. نتایج نشان می دهد تعداد تومورهای ثانویه هنگام متاستاز کاهش می یابد. کلودیا گراویکامپ و همکارانش نتایج این آزمایش را طی مقاله منتشر کردند. آن ها موفق شدند بدون آسیب رساندن به بافت های سالم، پیشرفت سرطان پانکراس را مدیریت کنند.

افراد دارای سرطان پانکراس دارای نرخ بقای کم

سرطان پانکراس یکی از کشنده ترین سرطان هاست که کمتر از  چهار درصد افراد بیش از پنج سال، بعد از تشخیص زنده می مانند. در آمریکا سازمان ملی سرطان اعلام کرد که در بیش از 45200 نفر سرطان پانکراس گزارش شده، حدود 38500 نفر از آن ها خواهند مرد. تشخیص سرطان پانکراس به راحتی صورت نمی گیرد چون زمان طولی می کشد که علایم آن بروز کند. بنابراین زمانی این سرطان در بیماران تشخیص داده می شود که سرطان به سایر نقاط بدن گسترش پیدا کرده است.

اگرچه مطالعات اخیر نشان می دهد تشخیص سرطان اولیه پانکراس از طریق آنالیز متابولیکی ممکن است. اگر سرطان پانکراس قبل از گسترش در بدن (متاستاز) تشخیص داده شود به وسیله عمل جراحی قابل درمان است اما بعد از متاستاز، شانس موفقیت درمان پایین است.

بیماران با سرطان پانکراس متاستاز شده دارای علایمی از قبیل یرقان، درد، کاهش وزن، کوفتگی و خستگی مزمن هستند.

توانایی باکتری در آلوده کردن سلول های سرطانی و عدم آلودگی سلول های سالم

ایده این مطالعه زمانی آغاز شد که دانشمندان تشخیص دادند باکتریListeria monocytogenes ضعیف شده آزمایشگاهی، سلول های سرطانی را آلوده می کند و بر روی سلول های سالم اثری ندارد. در سال 2009 دانشمندان کشف کردند که چرا Listeria فقط سلول های سرطانی را آلوده می کند و روی سلول های سالم اثری ندارد. مشاهدات نشان داد که سیستم ایمنی اطراف تومور مهار می شود و سلول های توموری بیش از حد ضعیف می شوند و نمی توانند علیه این باکتری دفاع کنند. در نتیجه اجازه می دهند که  سلول های سرطانی زنده بماند.

بعد از این کشف، دانشمندان از این باکتری به عنوان عامل ضد سرطان آزمایش هایی انجام دادند. نتایج نشان داد در کشت آزمایشگاهی، Lisertia می تواند داروی ضد سرطانی را به درون سلول های سرطانی انتقال دهد. اما این آزمایش را در حیوانات انجام ندادند.

ایزوتوپ های حمل شده به سلول های سرطانی

پروفسور Ekaterina Dadachova استاد رادیولوژی، میکروبیولوژی و ایمونولوژی ایده حمل رادیوایزوتوپ (که به طور معمول در درمان سرطان استفاده می شود) به درون سلول های سرطانی توسط باکتری Listeria را پیشنهاد داد. آن ها رادیو ایزوتوپ rhenium را انتخاب کردند چون ذره های بتا را که ذرات خوبی برای درمان سرطان است، منتشر می کنند. دلیل دیگر انتخاب این رادیوایزوتوپ نیمه عمر 17 روزه ی آن است که خیلی زود کاملا بی ضرر می شود و موجب کمترین آسیب به سلول های سالم می شود. به این گروه از باکتری که حامل رادیوایزوتوپ هستند به اختصار RL (radioactive Listeria) می گویند.

از بین رفتن حدود 90% تومورهای ثانویه سرطان پانکراس در موش

این گروه بر روی دو گروه از موش ها که سرطان متاستاز شده ی پانکراس داشتند کار کردند. آن ها یک مرتبه در روز و به مدت هفت روز متوالی تزریقات وریدی شکمی را روی موش ها انجام دادند. به یک گروه از این موش ها Lisertia رادیواکتیو و به گروه دیگر به عنوان کنترل سرم تزریق شد.

بعد از 21 روز محققین تعداد تومورهای ثانویه را اندازه گیری کردند و فهمیدند در گروهی از موش ها که حاوی Listeria رادیواکتیو بود، در مقایسه با گروه کنترل، 90% تومورکاهش نشان داده است. آن ها مشاهده کردند وزن تومور اولیه در باکتری های رادیواکتیو در مقایسه با موش های کنترل، 64% کاهش پیدا کرده است. در ضمن در موش هایی که باکتری رادیواکتیو دریافت کردند اثر جانبی مشاهده نکردند.

در این شکل میزان تومور متاستاز شده در گروه های مختلفی که سرم، Lisertia معمولی و Lisertia رادیواکتیو دریافت کرده اند نشان داده شده است.
در این شکل میزان تومور متاستاز شده در گروه های مختلفی که سرم، Lisertia معمولی و Lisertia رادیواکتیو دریافت کرده اند نشان داده شده است.

 

هدف از بین بردن 100% تومورهای ثانویه

این گروه تحقیقاتی اعلام کردند که هدف آن ها پاک کردن 100 % تومورهای ثانویه است. هر سلول سرطانی که زنده بماند پتانسیل تبدیل به تومورهای ثانویه جدید را دارد بنابراین تنها راه مطمئن شدن از کشته شدن تمام سلول های سرطانی است. آن ها اعلام کردند که به دلیل مرگ موش های کنترل، تحقیقات آن ها در روز 21 آزمایش متوقف شد. این محققین فکر می کنند که می توانند با افزایش دوز رادیوایزوتوپ یا تزریقات بیشتر، معالجه را بهبود داد.

در سایر مراکز تحقیاتی روی موضوع استفاده از باکتری ها به عنوان حامل نانو داروها کار می کنند.

 

Source: http://www.nature.com/news/radioactive-bacteria-attack-cancer-1.12841

date : 22 April 2013

 

نویسنده : سعید کارگر

عضویت در کانال تلگرامی بیوتکنولوژی

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت . تمامی حقوق مربوط به بیوتکر محفوظ شده است.