به گزارش خبرگزاری بیوتکر به نقل از معاونت علمی و فناوری، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری به دنبال حفظ و نگهداری از ذخائر ژنتیکی است، سرمایههای ارزشمندی که اگر از دست برود هویت ایران و ایرانی به فراموشی سپرده میشود.
ذخائری از جنس گیاهی، انسانی، حیوانی و میکروارگانیسمها که نقش تعیینکنندهای در پیشگیری از انقراض نسلها دارند. اما به واسطه تلاشهای صورت گرفته قرار است نه تنها از هدر رفت و سرقت این ذخائر ژنتیکی پیشگیری شود بلکه قرار است از «طرحهای بهرهبرداری اقتصادی از ذخایر ژنتیکی کشور» هم حمایت شود.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری با پذیرش این ماموریت در کشور در تلاش است تا با کمک زیستبوم فناوری و نوآوری، ذخائر ژنتیکی کشور را به عنوان سرمایههای عمومی حفظ و مورد بهرهبرداری اقتصادی هم قرار دهد.
حمایت از طرحهای بهرهبرداری اقتصادی از ذخایر ژنتیکی کشور یکی از اهدافی است که در سال جاری در کارگروه ذخائر ژنتیکی و زیستی ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری خواهد شد تا با این کار کشور از فواید اقتصادی این بانکهای ژنی سودمند در توسعه اقتصادی کشور بهره ببرد.
با توجه به اینکه ایجاد امنیت غذایی و به دنبال آن توسعه و امنیت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مستلزم استفاده پایدار از این منابع پایهای است قرار بر این است که از ظرفیت دانشبنیانهای فعال در این حوزه استفاده شود تا با کمک این داشتههای خدادادی به اقتصاد کشور کمک شود. ظرفیت هایی که میتواند باب جدیدی در رونق اقتصادی باز کند.
«تعریف مدل اقتصادی و تهیه زنجیره ارزش برای حفاظت و بهرهبرداری اقتصادی از ذخایر ژنتیکی در معرض خطر و توسعه تنوع زیستی» و «ارائه برنامههای تشویقی برای هدایت حوزههای فعال در زیستفناوری برای سرمایهگذاری در برنامههای توسعه و بهرهبرداری از تنوع زیستی کشور» از جمله اقداماتی است که در این طرح مدنظر است.
سارا میرزائیان