غذای ارگانیک چیست؟
آیا محصول ارگانیک از غیر ارگانیک بهتر است؟
در دو دههی اخیر، غذاهای ارگانیک محبوبیت بالایی را بین مردم کسب کرده است تا جایی که ایالات متحده امریکا حدود39.1 میلیارد دلار در سال 2014 برای تولید محصولات ارگانیک صرف کرده است. برخی از مردم بر این باورند که غذای ارگانیک ایمنتر، سالم تر و حتی خوشمزه تر است و برای محیط زیست و حیوانات زیانبار نیست. اما به راستی به چه محصولی، ارگانیک گفته میشود و ویژگی آن چیست؟
به چه غذاهایی ارگانیک گفته می شود؟
اصطلاح ارگانیک به فرایند چگونگی تولید غذاهای معینی اشاره میکند و غذاهای ارگانیک، محصولاتی هستند که بدون ترکیبات شیمیایی مصنوعی، هورمون، آنتی بیوتیک یا ارگانیسم تغییر ژنتیکی تولید میشوند و برای اینکه لیبل ارگانیک داشته باشند، باید عاری از هرگونه افزودنی مانند شیرین کننده مصنوعی، ترکیبات نگه دارنده، رنگ یا عطر مصنوعی باشند.
مطالعات مقایسهای محتوای مغذی غذاهای ارگانیک و غیر ارگانیک نتایج مختلفی داشته و بر این فرض است که غذای ارگانیک ممکن است مغذی تر باشد. همچنین محققان یافته اند که محصولات ارگانیک مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان، میکرو مغذیهایی مانند ویتامین سی، زینک و آهن دارند. در گزارشات دیگری آمده است که میزان نیترات محصولات ارگانیک حبوبات 30% کمتر از سایر حبوبات است و از آنجا که مصرف مقادیر بالای نیترات در انسان با برخی سرطانها رابطه مستقیمی دارد، باعث شده مردم گرایش بیشتری به محصولات ارگانیک داشته باشند.
در مورد محصولات حیوانی مانند گوشت و محصولات لبنی تحقیقات به این موضوع اشاره کرده است که گوشت ارگانیک دارای سطح بالایی از اسید چرب امگا3 بوده و مقدار اسید چرب اشباع آن کمتر است. بنابراین مصرف گوشت ارگانیک باعث کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی میشود.
USDA(united state department of agriculture) برنامهای برای ارائه گواهی محصولات ارگانیک ترتیب داده است و کشاورزان و تولید کنندگان محصولات غذایی ارگانیک باید استانداردهای این دولت را کشب کرده باشند. اگر بروی محصولی واژه 100% Organic قسد شود به این معنی است که این محصول کاملاً از ترکیبات ارگانیک تشکیل شده است. اگر واژهی Organic قید شود به این معنی است که حداقل 95% از اجزای آن ارگانیک میباشد. اگر Made with organic نوشته شده باشد به این معنی است که حداقل 70% از اجزای این محصول ارگانیک است.
در حالیکه بسیاری از مطالعات به مزیت و برتری محصولات ارگانیک اشاره دارد، تحقیقات دیگری نیز به ناکارآمد بودن محصولات ارگانیک اشاره کرده است که ممکن است به دلیل این باشد که محتوای مغذی محصولات غذایی به فاکتورهای مختلفی مانند کیفیت خاک، شرایط آب و هوایی و زمان برداشت محصول گیاهی، ژنتیک و گونهی حیوانات، خوراک حیوان و… بستگی دارد. بنابرایت بسیار مهم است که نتایج چنین تحقیقاتی با احتیاط تفسیر شود.
رفرنس:
https://www.healthline.com/nutrition/what-is-organic-food#section7