
كشف پروتئينی با خاصيت آنتي بيوتيكي در بدن
بدن انسان همانند تمامي ميكروارگانيسم ها به صورت طبيعي پروتئن هايي را توليد ميكند كه داراي نقش حفاظتي در بدن ميباشند. يكي از اهداف محققان استفاده از اين ظرفيت بالقوه به منظور كنترل بيماري هاي مختلف است. اخيراً دانشمندان دانشگاه MIT آمريكا با همكاري دانشگاه ناپل ايتاليا با استفاده از روش data-mining approach موفق به اثبات خاصيت ضد ميكروبي برخي از قطعات پپتيدي مانند قطعه اي از آنزيم پپسينوژن شده اند، اين آنزيم به صورت طبيعي در فرايند هضم غذا در معده نقش دارد.
آنها معتقداند با دست ورزي اين قطعه پپتيدي ميتوانند خاصيت ضد ميكروبي آن را افزايش داده و از آنها به عنوان آنتي بيوتيک در مقابله يا باكتري هاي مقاوم استفاده نمايند. بررسي هاي بيشتر بر روي اين پپتيد نشان دهنده خاصيت كشندگي آن در مقابل Salmonella ،E. coli و Pseudomonas aeruginosa است اين خاصيت هم در محيط اسيدي شبيه به معده و هم در محيط خنثي از نظر pH ديده ميشود.
در حالي كه مكانيسم دقيق ضد ميكروبي اين پپتيدها به خوبي شناخته نشده است، محققان معتقدند بار مثبت اين قطعات موجب اتصال آنها به غشاي بار منفي باكتري ها ميشود و سپس موجب ايجاد منافذي در غشا و در نتيجه مرگ باكتري ميشود. دانشمندان اميدوارند علاوه بر شناخت پپتيدهاي بيشتر با خاصيت مذكور بتوانند با اعمال دستكاري هاي ژنتيكي موجب ارتقاع اين خاصيت بشوند.
