کشف پروتئینی با خاصیت آنتی بیوتیکی در بدن
بدن انسان همانند تمامی میکروارگانیسم ها به صورت طبیعی پروتئن هایی را تولید میکند که دارای نقش حفاظتی در بدن میباشند. یکی از اهداف محققان استفاده از این ظرفیت بالقوه به منظور کنترل بیماری های مختلف است. اخیراً دانشمندان دانشگاه MIT آمریکا با همکاری دانشگاه ناپل ایتالیا با استفاده از روش data-mining approach موفق به اثبات خاصیت ضد میکروبی برخی از قطعات پپتیدی مانند قطعه ای از آنزیم پپسینوژن شده اند، این آنزیم به صورت طبیعی در فرایند هضم غذا در معده نقش دارد.
آنها معتقداند با دست ورزی این قطعه پپتیدی میتوانند خاصیت ضد میکروبی آن را افزایش داده و از آنها به عنوان آنتی بیوتیک در مقابله یا باکتری های مقاوم استفاده نمایند. بررسی های بیشتر بر روی این پپتید نشان دهنده خاصیت کشندگی آن در مقابل Salmonella ،E. coli و Pseudomonas aeruginosa است این خاصیت هم در محیط اسیدی شبیه به معده و هم در محیط خنثی از نظر pH دیده میشود.
در حالی که مکانیسم دقیق ضد میکروبی این پپتیدها به خوبی شناخته نشده است، محققان معتقدند بار مثبت این قطعات موجب اتصال آنها به غشای بار منفی باکتری ها میشود و سپس موجب ایجاد منافذی در غشا و در نتیجه مرگ باکتری میشود. دانشمندان امیدوارند علاوه بر شناخت پپتیدهای بیشتر با خاصیت مذکور بتوانند با اعمال دستکاری های ژنتیکی موجب ارتقاع این خاصیت بشوند.