تغییر محتوای چربی سویا با استفاده از کریسپر Cpf1 :
یک تیم تحقیقاتی موفق شدند دو ژن را که در میزان روغن سویا نقش دارند را با استفاده از تکنولوژی کریسپر Cpf1 ویرایش کنند. نتیجه این تحقیق در ژورنال Nature Communications منتشر شده است. کریسپر cas9 سومین نسل از سیستم های ویرایش ژنومی می باشد. محققین در این تحقیق از پروتئین Cpf1 به عنوان جایگزین پروتئین Cas9 استفاده کردند.
بیولوژیست ها کریسپر-Cpf1 را طراحی کردند که دو ژن FDA2 را برش می دهد. این ژن بخشی از مسیر تغییرات چربی می باشد: تبدیل اولیک اسید به اسید لینولئیک غیر اشباع. از طریق جهش در ژن FDA2 میزان درصد اولیک اسید دانه سویا افزایش می یابد، که نتیجه آن تولید روغن سالم تر می باشد. این تیم تحقیقاتی همچنین نشان دادند که کریسپر-Cpf1 هیچ جای دیگری از ژنوم سویا را برش نداده است، که این نشان از کارآیی بالای Cpf1 می باشد.
این محققین همچنین سه برتری کریسپر-Cpf1 را به به کریسپر-Cas9 را نشان دادند : در کریسپر-Cpf1 از توالی crRNA کوتاه تری استفاده می شود که می شود به طور شیمیایی آن را ساخت، همچنین موجب حذف های بزرگتری (7 جفت باز) در ژن هدف می شود که برای غیر فعال کردن ژن موثرتر می باشد و نوع برش ایجاد شده با Cpf1 ممکنه فرآیند ویرایش ژنوم کمک بکند.
16 February 2017
نویسنده : سعید کارگر
مکانیسم کریسپر | کریسپر ppt | کریسپر در ایران | کریسپر pdf | مقاله کریسپر | کریسپر پاورپوینت | تکنیک کریسپر | تاریخچه کریسپر