body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم

  • خانه
  • -
  • زیست شناسی
  • -
  • جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم
جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم

جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم

لقاح بین اسپرم و تخمک نخستین مرحله آغاز حیات فردی محسوب می‌شود که با وجود نقش مهم آن، هنوز به خوبی شناخته شده نیست. به تازگی همکاری بین محققان دانشگاه براون آمریکا و انستیتو پاستور پاریس فرانسه منجر به شناسایی پروتئینی در سطح سلول‌های اسپرم شده‌ است که نقش آغازگری در فرایند لقاح را ایفا می‌کند.

محققان با بررسی پروتئین‌های سطح اسپرم گیاه Arabidopsis thaliana موفق به یافتن این پروتئین شده‌اند. بررسی ژنوم گونه‌های مختلف حضور پروتئین که HAP2 نام گرفته است را در انواع گیاهان، حشرات، قارچ‌ها و برخی از حیوانات نیز به اثبات رسانده‌ است هر چند که مقایسه ژنومی حضور ژن کد کننده این پروتئین را در انسان تایید نکرده است.

محققان دلیل احتمالی فقدان این پروتئین در انسان را جهش‌های صورت گرفته طی تکامل می دانند و از این رو بر آن شدند تا پس از جداسازی و خالص نمودن این پروتئین اقدام به شناسایی ساختار سه بعدی آن کنند. یافته‌های حاصل از کار آنها و مقایسه ساختاری پروتئین‌ها حضور پروتئینی با ساختار و عملکرد مشابه در پروتوزوا را نشان می‌دهد که هر دو دارای موتیف‌های کاملا حفاظت شده در ناحیه راسی خود هستند.

یافته‌های حاصل ازا این پژوهش علاوه بر آشکار کردن نواحی حفاظت شده در پروتئین نفوذ کننده یک بار دیگر اهمیت حفاظت conservation در سطح ساختاری را به جای توالی ژنی نشان داده و همچنین امیدها برای یافتن پروتئین مشابه در انسان را بیشتر می‌کند.

کانال بیوتکنولوژی وان

سایت مهندسی علوم زیستی

 لینک خبر

اسپرم  | تخمک | انستیتو پاستور | Arabidopsis thaliana | تکامل | HAP2 | بیوتکنولوژی | زیست فناوری | زیست | سعید کارگر | جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم
اسپرم | تخمک | انستیتو پاستور | Arabidopsis thaliana | تکامل | HAP2 | بیوتکنولوژی | زیست فناوری | زیست | سعید کارگر | جزئیات مولکولی لقاح تخمک و اسپرم

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *