حفاظت از مخمرها در جریان تولید سوختهای زیستی
استفاده از برخی مواد شیمیایی به منظور تخریب بافت گیاهی روش مرسومی است که جهت تسریع فرایند ساخت سوختهای زیستی به کار میرود با این وجود این مواد میتوانند برای مخمرهای استفاده شده در جریان تخمیر سمی بوده و تا 70 درصد کارایی آنها را در جریان فرایند تبدیل زیستی کاهش دهند.
به تازگی محققان دانشگاه ویسکانزین آمریکا با دست ورزی ژنتیکی یکی از ژنهای مخمر موفق به ایجاد سویههای مقاوم به این مواد شیمیایی شدهاند. آنها با بررسی 136 سویه از مخمر S. cerevisiae موفق به یافتن سویهای مقاوم به تیمارهای شیمیایی شدند. آنالیز توالی ژنومی این سویه، ژنی را نشان میدهد که مسئول ساختن پروتئین غشایی است که همانند یک پمپ در غشا، مواد سمی را به بیرون از سلول هدایت میکند.
در گام بعدی محققان با تغییر 2 نوکلئوتید در مخمرهای حساس به مواد شیمیایی با استفاده از روش ویرایش ژنومی CRISPR، موفق به بیان بالای این پروتئینها در غشا ارگانیسم شده و به این ترتیب آسیب پذیری آنها را به تیمارهای شیمیایی از بین بردهاند. سهولت دستکاری مورد نظر در مخمرها، محققان را امیدوار میکند که بزودی این روش در صنایع تولید سوخت زیستی کاربرد وسیعی پیدا کند.
How to protect yeast from damage in biofuel production
- Date:
- August 9, 2018
- Source:
- University of Wisconsin-Madison
- Summary:
- Some chemicals used to speed up the breakdown of plants for production of biofuels like ethanol are poison to the yeasts that turn the plant sugars into fuel. Researchers have identified two changes to a single gene that can make the yeast tolerate the pretreatment chemicals