body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

ساخت آنتی بیوتیک جدید با الهام گرفتن از اژدها کومودو

  • خانه
  • -
  • بدون دسته بندی
  • -
  • ساخت آنتی بیوتیک جدید با الهام گرفتن از اژدها کومودو
ساخت آنتی بیوتیک جدید با الهام گرفتن از اژدها کومودو

خون اژدها کومودو (نوعی مارمولک بزرگ) می تواند زندگی را نجات دهد!

محققان دانشگاه جورج میسون یک نسخه سنتزی از ترکیب ضد میکروبی موجود در خون نوعی مارمولک اندونزی غول پیکر خلق کردند که موجب التیام سریع تر زخم و کشتن باکتری هایی می شود که در عفونت نقش دارند. محققان این ترکیب را بر روی پوست یک موش با جراحت امتحان کردند و مشاهده کردند که زخم نسبت به ابزارهای موجود برای درمان سریع تر التیام می یابد. به گفته دانشمندان این کشف می تواند در نهایت به توسعه نوع جدیدی از آنتی بیوتیک منجر شود.

با توجه به مرکز کنترل بیماری و پیشگیری بیماری در آمریکا سالانه 23 هزار نفر به علت عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک می میرند. اژدها کومودو بزرگترین مارمولک در جهان می باشد که می تواند 10 پا طول داشته باشد که باکتری های کشنده ای در غدد بزاقی خود حمل می کند که از آن به عنوان سم برای شکار طعمه های خود با یک نیش سریع استفاده می کند. اما خود این مارمولک به این سم ایمن هستند. بنابراین دانشمندان بخش حمله کننده به میکروب ها را از پلاسمای این مارمولک جدا کردند و آن را  DRGN-1 نامیدند.

اگر تست های بعدی با موفقیت انجام بشود، این ترکیب می تواند به عنوان کرم موضعی برای التیام زخم پای دیابتی و … که اغلب کشنده می باشند، استفاده بشود.

نتیاج تست ها آزمایشگاهی:

 در شکل بالا نمونه کنترل و موش هایی که تحت درمان باDRGN-1 بودند را نشان میدهند. در هر گروه از موش ها زخمی به قطر 6 میلی متر ایجاد شد که موش ها گروه های غیرکنترل هر 48 ساعت تحت درمان باDRGN-1 قرار گرفته است. انجمن بیوتکنولوژی٬ بیوتکنولوژی٬ ارشد بیوتکنولوژی٬ دکترای بیوتکنولوژی٬ بازار کار بیوتکنولوژی٬ بیوتکنولوژی حیوانات٬ بیوتکنولوژی دارویی٬ رتبه لازم برای بیوتکنولوژی٬ بیوتکنولوژی دانشگاه تهران٬ بیوتکنولوژی مهندسی شیمی٬ بیوتکنولوژی میکروبی٬ بیوتکنولوژی پزشکی٬ بیوتکنولوژی چیست٬ بیوتکنولوژی گیاهی٬ زیست فناوری٬ زیست فن آوری٬ مهندسی علوم زیستی٬ دانشگاه تهران٬ کارنامه ارشد بیوتکنولوژی پزشکی٬ بیومارکر٬ تراریخته٬ ترانس ژنیک٬ ترانسژنیک٬ فلورسنس٬ فلوسایتومتری٬ مهندسی ژنتیک٬ میکروارگانیسم٬ میکروبیوم٬ پیگمنت٬ ژن درمانی٬ ژن گزارشگر٬ فلورسنت٬ باکتری٬ شتر٬ آنتی بادی منوکلونال٬ آلزایمر٬ سرطان٬ ترانسژنیک٬ ابریشم٬ پروموتور
در شکل بالا نمونه کنترل و موش هایی که تحت درمان باDRGN-1 بودند را نشان میدهند. در هر گروه از موش ها زخمی به قطر 6 میلی متر ایجاد شد که موش ها گروه های غیرکنترل هر 48 ساعت تحت درمان باDRGN-1 قرار گرفته است.

 

مقایسه زمان بهبود با ترکیب DRGN-1 و نمونه کنترل
مقایسه زمان بهبود با ترکیب DRGN-1 و نمونه کنترل

 

شکل بالا هم میزان کلونیزاسیون باکتری های دخیل در عفونت زخم P. aeruginosa/ S. aureus را نشان میدهد. همان طور که مشاهده می کنید زمانی که موش تحت درمان باDRGN-1 قرار گرفته است میزان کلونیزاسیون این باکتری ها کاهش یافته است.
شکل بالا هم میزان کلونیزاسیون باکتری های دخیل در عفونت زخم P. aeruginosa/ S. aureus را نشان میدهد. همان طور که مشاهده می کنید زمانی که موش تحت درمان باDRGN-1 قرار گرفته است میزان کلونیزاسیون این باکتری ها کاهش یافته است.

منبع :

نتایج این تحقیق در ژورنال نیچر Biofilms and Microbiomes منتشر شده است.

 

source : April 11, 2017
https://www.nature.com/articles/s41522-017-0017-2?dom=icopyright&src=syn

سعید کارگر

بیوتکنولوژیست و مدیر سایت بیوتکر

6 دیدگاه ‌ها

  • خسته نباشید ممنون به خاطر این مطالب مفید

  • اقا خیلی وبسایتتون عالیه

  • بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم

  • اقا خیلی وبسایتتون عالیه

    • لطف دارین شما

  • مطلب جالبی بود. سپاس از سایت خوبتون

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *