body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

بیوتکنولوژی جلبک ها

  • خانه
  • -
  • بدون دسته بندی
  • -
  • بیوتکنولوژی جلبک ها
بیوتکنولوژی جلبک ها

جلبک های پروکاریوتی:

?اکثر جلبک ها آبزی هستند و co2 رو جذب و O2 تولید می کنند. برخلاف گیاهان از مرحله جنینی عبور نمی کنند. به جلبک های پروکاریوتی سیانوباکتر یا جلبک های سبز-آبی گفته می شود. جلبک های یوکاریوتی به زیر مجموعه های : جلبکهای سبز،قهوه ای، قرمز، دیاتوم و… تقسیم می شوند. برخی از سیانوباکترها و جلبک ها سم (microcystins, saxitoxin) تولید می کنند و از برخی دیگر به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شود یا ترکیبات شیمیایی خاصی مانند: آلژینات ، آگار، استاگزانتین تولید می کنند.
?اخیرا از جلبک ها به عنوان یک منبع انرژی زیستی استفاده می شود که از CO2 به عنوان تنها منبع کربن خود استفاده می کنند. که در انرژی زیستی می توان از زیست توده جلبکی (تشکیل بیوگاز) یا لیپید (تری گلیسیرید یا ایزوپرنویید ) استفاده کرد. کشت جلبک ها می تواند بصورت آکواکالچر در استخرهای باز یا بیوراکتور صورت بگیرد. بیشتر بیوتکنولوژیه جلبک ها در کشورهای آفتابی با سواحل طولانی مثل آمریکا ، استرالیا، ژاپن، چین توسعه یافته است.

خلاصه ای از جلبک ها و اهمیت آن ها در بیوتکنولوژی
خلاصه ای از جلبک ها و اهمیت آن ها در بیوتکنولوژی

جلبک ها یوکاریوتی:

دارای بخش هایی مثل کلروپلاست که دارای کلروفیل a و b و گاهی کارتنویئد می باشند. برخی از جنس های آن مثل اوگلناها می توانند هر دو صورت هوازی یا بی هوازی زندگی کنند، که در حالت دوم کلروپلاست خود را از دست می دهند. دیواره سلولزی جلبک ها از فیبرهای سلولزی تشکیل شده است که اکثرا به وسیله سایر پلی ساکاریدها مثل آلژنیک اسید احاطه می شوند.

جلبک های آبزی قهوه ای و laminaria منبع مهم آلژینات می باشند. ویسکوزیته محلول آلژینات به غلظت یون Ca وابسته است. آلژینات در صنایع غذاسازی به عنوان عامل ضخیم کننده، در پزشکی برای درمان سطح زخم، و تازگی به عنوان عنوان الیاف در تولید پارچه استفاده می شود.

کلرا:

?کلرا جلبک تک سلولی می باشد که به روش غیر جنسی تکثیر می کند، که شامل یک کلروپلاست و تعداد کمی میتوکندری می باشد. کشت آن نسبتا ساده می باشد و از آن به عنوان افزودنی غذایی استفاده می شود.

Botryococcus braunii

?میکروآلگ آب شیرین، سبز رنگ Botryococcus braunii در شرایط مناسب می تواند حاوی 60% هیدروکربن (آلکان ها، ترپنویید) باشد که از روغن آن به عنوان سوخت زیستی استفاده می شود. (اطلاعات بیشتر )

Haematococcus pluvialis

?جلبک آب شیرین Haematococcus pluvialis قادر به سنتر استاگزانتین تتراترپن قرمز با بازده بالا می باشد. از طریق زنجیره غذایی آبزیان استاگزانتین مسعول رنگ مایل به قرمز قزل آلا ، میگو و … می باشد. که یک آنتی اکسیدان قوی می باشد که به خوبی در تغذیه انسان تحمل می شود، در نتیجه از آن به عنوان افزودنی در غذا و لوازم آرایشی بهداشتی استفاده می شود.

سعید کارگر

بیوتکنولوژیست و مدیر سایت بیوتکر

1 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *