حرکتی جدید در مسیر تولید ماشین زیست تخریب پذیر
یک خودروی آزمایشی در هلند، تقریبا فقط از موادی ساخته شده است که در خاک میرویند.
خودروی زیست تخریب پذیر “لینا” که نتیجه کار دانشجویان دانشگاه تکنولوژی ایندهوفن است، اساسا از رزین چغندر قند و ورقههای کتان ساخته شده است، کمتر از 700 پوند (حدود 318 کیلوگرم) وزن دارد و میتواند حداکثر تا سرعت 50 مایل در ساعت (حدود 80 کیلومتر در ساعت) حرکت کند. به گفتهِی دانشگاه، این خودروی 4 نفره با باطری کار میکند و میتواند حدود 60 مایل (حدود 97 کیلومتر) را با یک شارژ باطری طی کند.
تیم سازنده این خودرو میگویند چغندر قند و کتان فقط 20 درصد انرژی را که مواد متداول مانند استیل و آلومینیوم برای تولید نیروی محرکه لازم دارند، مصرف میکنند، و وزن کم آن هم باعث صرفهجویی بیشتر میشود. همچنین بعد از آنکه عمر ماشین تمام شود، تقریبا همه مواد آن به طور طبیعی به زمین بازمیگردند. تعداد کمی از اجزای این خودرو مثل باطریها و تایرها، بعلاوهی تعداد کمی از اجزای فلزی آن، زیستتخریبپذیر نیستند.
مقایسه حودرو لینا با خودروهای الکتریکی :
لینا یک خودروی الکتریکی است که حتی شاسی آن کاملا زیستتخریبپذیر است. یکی دیگر از موارد قابل توجه در ساخت این خودرو این است که همه مواد اولیه از منابع نزدیک تهیه شدهاند تا از انتشار گازهای گلخانهای ناشی از حمل و نقل مواد هم در ساخت این خودرو جلوگیری شود. طبق چیزی که در وبسایت این تیم اعلام شده، هدف نهایی ساخت یک “خودروی بدون CO2” واقعی است.
سازندگان لینا میگویند با اینکه چند تولیدکننده خودروی الکتریکی در حال تولید وسایل نقلیه با انرژی کارآمد هستند، اما مقدار آلودگیهای تولید شده طی فرآیند تولید آنها، اثرات زیستمحیطی مثبتی که از پیش، موردنظر آنها بوده است را خنثی میکند. رهبر تحقیقات این گروه، Noud van de Gevel درمورد لینا میگوید: “انرژی که حین رانندگی این خودرو ذخیره میشود، در فاز تولید مصرف میشود.”
به گفتهی سازندگان، لینا علاوه بر آنکه سبک و سازگار با محیط زیست است، برای استفاده روزانه هم کاربرد دارد. 4 نفر میتوانند به راحتی در آن بنشینند و از همه امکانات لوکسی که میتوان از یک خودروی شهری انتظار داشت بهرهمند شوند.
www.discovermagazine.com
نویسنده : علی جلیلیان