باکتری مهندسی ژنتیکی شده ای که به تشخیص مشکلات روده کمک می کند!
انسانها یک رابطه پریشانی با باکتری ها دارند. آن ها می توانند موجب بشوند که ما خیلی مریض بشویم از طرف دیگر ما بدون وجود جامعه پیچیده آن ها در شکم خود نمی توانیم زندگی بکنیم. اکنون محققین دانشگاه رایس باکتری E.Coli ای را مهندسی ژنتیکی کردند که به میکروبیوم نفوذ می کند و با ایجاد رنگ در مدفوع خروجی به تشخیص التهاب کولون موش کمک می کند. این آزمایش می تواند منجر به یک تست خود تشخیصی بشود که اگر مدفوع شما آبی رنگ شد بعد به دکتر مراجعه بکنید.
شکم ما تریلیون ها باکتری را حمل می کند که نقش مهمی در سلامتی و بیماری ما دارند. با وجود این تعداد باکتری مطالعه دقیق مشکل بهداشتی کاری دشوار می باشد. برای همین در این مطالعه این تیم تحقیقاتی بر روی تشخیص کولیت (شرایطی که کولون ملتهب می شود) تمرکز کردند. مطالعات قبلی نشان می دهد سطح مولکول که تحت عنوان تیوسولفات شناخته می شود افزایش می یابد که می توان از آن به عنوان بیومارکر استفاده کرد. برای بررسی کار کردن این سیستم این تیم میلیاردها باکتری به دو گروه از موش ها دادند: موش های سالم به عنوان نمونه کنترل و موش هایی که از کولیت رنج می بردند.
حسگر زیستی التهاب روده
همان طور که انتظار می رفت مدفوع موش هایی که از کولیت رنج می بردند زمانی که به وسیله دستگاهی به نام فلوسایتومتری نگاه می کردند به رنگ سبز می درخشیدند. که نشان از سطح بالای تیوسولفات در نتیجه کولیت را داشت. موش هایی که التهاب بیشتری داشتند مدفوع آن ها بیشتر می درخشید.
طبق معمول با مطالعات روی موش، هیچ تضمینی وجود ندارد که تیوسولفات به عنوان بیومارکر در انسان باشد، اما با کمی تحقیقات بیشتر از باکتری های مهندسی شده با فلورسنس میتوان به عنوان ابزار تشخیصی استفاده کرد. و در نهایت محققین می توانند یک سیستمی توسعه بدهند که بگویند در کجای روده باکتری پیگمنت را بیان کرده است.
این محققین می گویند ما می خواهیم یک تست التهاب خانگی را توسعه بدهیم که اشخاص با خوردن ماستی که حاوی باکتری مهندسی شده بتوانند شعله ور شدن التهاب خود را با دیدن پیگمنت های آبی رنگ در مدفوع خود تشخیص بدهند.