تاثیر تغییرات زیست محیطی بر ژن ها
محققان متوجه شدند اثر تغییرات محیط زیست میتواند حداقل برای 14 نسل روی ژن های کرم نماتود دیده شود. محققین زنجیرهی طویلی از کپی های تکراری ژن پروتیئن فلورسنت را به کمک مهندسی ژنتیک وارد ژنوم نماتودهایی به نام C. elegans با استفاده از مهندسی ژنتیک کردند.
هنگامی که نماتودها در دمای 20درجه سانتیگراد قرار می گیرند آرایش این ترانس ژن ها خیلی کم فعال میشوند و مقدار کمی پروتئین فلوئورسنت میسازند اما با بردن این نماتود ها به مکان گرم تر با دمای 25درجه سانتیگراد فعالیت این ترانس ژن ها به طور قابل ملاحظه ای بیشتر میشود و این امر موجب درخشش بیشتر نماتودها می شود هنگامی که نماتود ها را در نور ماوراء بنفش زیر میکروسکوپ مشاهده می کنیم. هنگامی که این کرم ها را به محیط سردتر منتقل می کنند همچنان ترانس ژن ها خیلی فعال هستند.
دانشمندان نظریه شان این است که وقتی نماتود ها به محیط سرد بر میگردند حافظه بودن در یک محیط گرم در ژنشان باقی مانده است. جالب اینکه این سطح فعالیت بالا به 7 نسل از زاده هایشان که تنها در دمای 20 درجه ی سانتیگراد زندگی کرده اند، منتقل شد. این در حالی بود که فقط جانور اصلی فقط دمای بالا را به مدت کمی تجربه کرده است.
نگه داشتن 5 نسل از نماتودها در دما 25درجه سانتیگراد باعث شد که فعالیت ترانس ژن ها در14نسل از نماتودها هنگامی که به جای سردتر بر میگردند، در میزان بالایی باقی بماند. اگرچه این پدیده در تعداد زیادی از موجودات دیگر دیده شده است مانند: حشرات میوه ها، کرم ها و پستاندارانی مانند انسان ، اما در این موجودات بعد ازچند نسل ناپدید می شود. در نماتودها این مورد بیشترین میزانی است که تا به حال بین موجودات مشاهده شده است.
گردآوری کننده : مهرانگیز کیایی
source : April 20, 2017
https://www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170420141753.htm