body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

بزرگترین ژنوم باکتریایی

  • خانه
  • -
  • زیست شناسی
  • -
  • بزرگترین ژنوم باکتریایی
بزرگترین ژنوم باکتریایی
بزرگترین ژنوم باکتریایی که تا به امروز کشف شده است مربوط به ژنوم Sorangium cellulosm می باشد. ژنوم این باکتری بیش از 13 میلیون جفت باز دارد که حدود 3 برابر بزرگتر از ژنوم E.Coli می باشد. 14.5% از ژنوم این باکتری را DNA غیر کد کننده تشکیل می دهد. ژنوم این باکتری از برخی یوکاریوت ها مانند مخمر و بعضی از پروتوزآ از جمله Giardi و Cryptosporidium بزرگتر است.
Sorangium cellulosum یک باکتری گرام منفی و یکی از اعضای گروه Myxobacteria است. این باکتری در خاک و دیگر محیط های طبیعی یافت می شود. Sorangium cellulosum قابلیت تولید بسیاری از متابولیت های ثانویه از جمله آنتی بیوتیک ها، ضد سرطان ها و آنتی فونگال ها را دارد. به همین دلیل، این باکتری در صنایع داروسازی و کشاورزی بسیار مورد توجه است.
☑️ توضیح شکل بالا: a) کلنی S.cellulosum b, c ) الگوی رشد swarming d) fruiting body e) رشد بر روی سلولز
☑️ منبع : http://www.nature.com/nbt/journal/v25/n11/fig_tab/nbt1354_F1.html

کاربرد Sorangium cellulosm در بیوتکنولوژی چیست؟

باکتری Sorangium cellulosum یک باکتری است که در خاک و محیط‌های آبی یافت می‌شود. این باکتری قابلیت تجزیه سلولز را دارد و به عنوان یک منبع پتانسیل برای استفاده در بیوتکنولوژی مورد توجه قرار می‌گیرد.
کاربردهای Sorangium cellulosum در بیوتکنولوژی عبارتند از:
1. تجزیه سلولز: با استفاده از این باکتری، سلولز قابل تجزیه به قطعات کوچکتر مانند گلوکز تبدیل می‌شود. این فرآیند می‌تواند در تولید انرژی، تولید بیوپلاستیک‌ها و تولید فرمانتاسیون‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
2. تولید آنزیم‌ها: Sorangium cellulosum قادر به تولید آنزیم‌های مختلفی است که در فرآیندهای بیوشیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آنزیم‌ها می‌توانند در تولید بیوپلیمرها، تجزیه مواد آلی و تولید محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار بگیرند.
3. تولید متابولیت‌های ثانویه: Sorangium cellulosum قادر به تولید متابولیت‌های ثانویه متنوعی است که در صنایع داروسازی، کشاورزی و کشف دارو مورد استفاده قرار می‌گیرند. این متابولیت‌ها می‌توانند خواص ضدباکتری، ضدقارچ و ضدسرطانی داشته باشند. بنابراین، Sorangium cellulosum به عنوان یک منبع پتانسیل برای تجزیه سلولز، تولید آنزیم‌ها و تولید متابولیت‌های ثانویه در بیوتکنولوژی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سعید کارگر

بیوتکنولوژیست و مدیر سایت بیوتکر

1 نظر

  • سلام وقت بخیر. مطالب خوب و ارزشمندی رو به اشتراک میذارید فقط روی جمله بندی و ترجمه صحیح بیشتر کار کنید‌. با تشکر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *