آخرین مطالب
Recent Articles

بیوسنتز استیک اسید (سرکه) بوسیله گلوکونوباکتر ، استوباکتر
استیک اسید/ سرکه : سرکه در فرهنگ های متعددی برای اسیدی کردن و نگهداری سبزیجات، سالادها، برنج و سایر محصولات غذایی استفاده می شود. استفاده از سرکه در این غذاها و نوشیدنی ها به دوران باستان بر می گردد. سرکه قبلا و درحال حاضر از عصاره ی میوه های تخمیر

تولید آسپارتام ، L- فنیل آلانین و L- آسپارتیک اسید – بیوتکنولوژی – شیرین کننده های مصنوعی
آسپارتام ، L- فنیل آلانین و L- آسپارتیک اسید کلیات : آسپارتام (L- α- آسپارتیل-L- فنیل آلانین- متیل استر) یک شیرین کننده ی مصنوعی کم کالری می باشد که حدودا دویست مرتبه شیرین تر از سوکروز است. این شیرین کننده در سال 1965 توسط کمپانی G. D. Searle کشف شد و

بیوسنتز ، فرمنتاسیون، بازیافت، جوانب اقتصادی تولید 1-بوتانول
1- بوتانول کلیات : 1-بوتانول (با تولید جهانی معادل 3 میلیون تن در سال 2011) یک حلال مهم برای نقاشی اتومبیل، یک ترکیب شیمیایی پایه برای تشکیل استر (به عنوان مثال برای تشکیل بوتیل سلولز) و سوخت زیستی می باشد. استون (با تولید جهانی معادل 7/6 میلیون تن در سال

کروماتوگرافی برهمکنش آبگریز – Hydrophobic interaction chromatography – HIC
کروماتوگرافی برهمکنش آبگریز کروماتوگرافی برهمکنش آبگریز (HIC) : در این روش پروتئین ها براساس تفاوت در میزان هیدروفوبیسته سطحشان از یکدیگر جدا می شوند، بدین صورت که میانکنش برگشت پذیر بین نواحی غیرقطبی در سطح پروتئین و لیگاندهای هیدروفوب تثبیت شده بر روی ہستر ستون کروماتوگرافی شکل می گیرد. پروتئین ها

انواع کروماتوگرافی – کروماتوگرافی تعویض یونی (IEC)
کروماتوگرافی تعویض یونی کروماتوگرافی کروماتوگرافی به یک سری تکنیک های جداسازی گویند که در آنها مولکول ها میان دو فاز (فاز ثابت و فازمتحرک) از یکدیگر جدا می شوند. مولکول هایی که تمایل بالایی به فاز ثابت دارند، نسبت به آنهایی که به فاز متحرک تمایل نشان میدهند با سرعت

پلاسمیدهای طبیعی
پلاسمیدهای طبیعی پلاسمیدهای طبیعی یک مولکول DNA دو رشته معمولاً حلقوی است که بطور مستقل از کروموزوم باکتری می تواند همانندسازی کند. البته در بعضی سویه های باکتریایی مثل Borrelia burgdorferi پلاسمیدها میتوانند خطی باشند. اندازه پلاسمیدها متفاوت بوده و از ۱ تا بیش از 1000 کیلو جفت باز میتواند

وکتورهای کلونینگ
وکتورهای کلونینگ وکتورهای کلونینگ یک حامل یا وکتور کلونینگ قطعه ای از DNA است که از ویروس یا پلاسمید گرفته شده و می توان در آن یک قطعه DNA خارجی را طی فرایندی به نام کلونینگ وارد نمود. همانطور که گفته شد پلاسمیدها مولکول های DNA دورشته ای حلقوی به

برچسب های پپتیدی
برچسب های پپتیدی برچسب های پپتیدی برچسبهای پروتئینی یا پپتیدی توالی های پپتیدی هستند که بصورت ژنتیکی به پروتئین هدف متصل می شوند. این برچسب ها اغلب به دلایل مختلفی به پروتئین هدف متصل می شوند مثلا افزایش حلالیت و یا تسهیل فرایندهای تشخیص و تخلیص پروتئین مورد نظر. علاوه

روش TA کلونینگ – مزیت ها و معایب روش TA کلونینگ
روش TA کلونینگ : TA کلونینگ یک روش ساب کلونینگ است که در آن از آنزیم های محدوالاثر استفاده نمی شود و نسبت به روش معمول کلونینگ سریعتر و ساده تر است. این روش مبتنی بر توانایی بازهای A و T در قطعات مختلف DNA برای هیبرید شدن با یکدیگر

پیش گیری از پس زدن اندام های پیوندی – آنتی بادی مونوکلونال OKT3
آنتی بادی مونوکلونال پیش گیری از پس زدن اندام های پیوندی در سال ۱۹۷۰ ایمنی غیرفعال راهی برای پیشگیری از پس زدن ایمونولوژیکی اندام پیوند زده شده، شناخته شده بود. منطق این کار بر به کارگیری آنتی بادی خاصی در بیماران بود که به لنفوسیتهای معینی متصل شده و پاسخ

تولید پروتئین های نوترکیب در سیستم های یوکاریوتی
تولید پروتئین های نوترکیب در سیستم های یوکاریوتی سیستم های بیان پروکاریوتی : سیستم های بیان پروکاریوتی در تولید پروتئین های متعدد به خوبی عمل می کند، ولی برخی از پروتئین ها به پردازش های پس از ترجمه از قبیل گلیکوزیله شدن، فسفریله شدن و استیله شدن احتیاج دارند که

پروموتور tac : هیبریدی کارآ مشتق شده از پروموتورهای trp و lac
پروموتور tac DeBoer و همکارانش تلاش های خود را برای ساخت پروموتور tac با این ایده شروع کردند که شاید بتوان با ترکیب بخش هایی از دو پروموتور قوی و قابل تنظیم، پروموتور قوی تری ساخت که موجب بیان بسیار زیاد ژن خارجی می شود. زمانی که آن ها مطالعات