همکاری فاژها برای سرکوب کریسپر در سیستم ایمنی باکتریها
phages work together to supress crispr bacterial immunity
پژوهشها نشان میدهد که تقریبا نیمی از باکتریهای شناخته شده دارای سیستم CRISPR میباشند که با مکانیسمی شبیه به آنچه در سلولهای انسانی دیده میشود باعث مقاومت باکتری در برابر DNA خارجی میگردد. به طور معمول برخی از فاژها حاوی پروتئینهایی به اسم anti-CRISPR) Acr) میباشند که به وسیله آن میتوانند از این مکانیسم دفاعی گذشته و باکتری را آلوده کنند.
مطالعات دو تیم از دانشگاه کالیفرنیای آمریکا و اکستر انگلستان که به صورت مجزا انجام شده است نشان میدهد که فاژها میتوانند در یک حمله هماهنگ شده و با سرعت زیاد اقدام به تولید حجم بالایی از پروتئین های Acr کنند و از این طریق شانس خود و فاژهای دیگر را در آلوده کردن باکتری بالا ببرند.
در این مکانیسم که به نظر میرسد یک پاسخ تکاملی به ظهور باکتریهای مقاوم به فاژ باشد، ابتدا یکی از فاژها باکتری را آلوده نموده و با استفاده از کمپلکس Acr خود سیستم دفاعی مذکور را خنثی میکند در مرحله بعد فاژ یا فاژهای دیگر باکتریی را که به اصطلاح خلع سلاح شده (disarm ) را آلوده و نابود میکنند. انتظار میرود که یافتههای حاصل از این پژوهشها کمک شایان توجی به ریشه کن کردن عفونتهای باکتریایی مقاوم به درمان نمایید.
3 دیدگاه ها
بسیار عالی
جالب بود مثل همیشه
مطلب جالبی بود، ممنون از شما