تولید خوکهای مهندسی شده که دارای سلول های میمون بودند، به مراحل پایانی رسیده و حتی زنده متولد شدند اما تنها برای چند روز زنده ماندند. اگرچه این کایمرا مردند اما این آزمایشات انجام شده در چین دستاورد مهمی برای تولید اندامهای بدن در آزمایشگاه بود. محققان بر این باورند که با این تحقیق که فرایند Xenogenesis Organogenesis نامیده می شود میتوان ارگان های انسانی را در حیوانات رشد داده و پس از آن برای پیوند برداشت کنیم. در این مطالعه در ابتدا از جنین گوسفند و خوک که با سلولهای بنیادی انسانی پیوند داد شده بود استفاده کردند و حتی جنین ها توسه پیدا کرد اما آزمایش به دلیل مسائل اخلاقی متوقف شد. به همین دلیل محققان سلول های بنیادی گونه ای میمون را جایگزین کردند که میزان رشد آن با فلورسنت ارزیابی می شد.
این سلول ها در اندام هایی مانند قلب، طحال، کبد، شش و پوست نفوذ کرده و در اندام هایی مانند تخمدان به دلیل نرخ پایین chimerism دیده نشدند.
اگر چه خوک های کایمرا کمتر از یک هفته زنده ماندند، اما محققان خوش بین بوده و اکنون این تیم دارای اطلاعاتی است که می تواند برای آزمایشات آینده به کار گرفته شود و در تلاش برای افزایش نرخ کایمریسم هستند تا فرایند Xenogenesis Organogenesis را توسعه دهند.
نویسنده : ژیلا ذوالفقاریان
2 دیدگاه ها
واقعا جالب بود، کاش بشه از این کار در ایران انجام داد
خیلی مطلب مفیدی در مورد کایمرا بود ، تشکر از سایت خوبتن