تولید پنبه فلورسنت بدون دستکاری ژنتیکی
دانشمندان پنبه ای تولید کردند که به طور طبیعی ، بدون استفاده از دستکاری ژنتیکی در تاریکی می درخشد. مقاله جدیدی که از موسسه علم ویزمن در اسرائیل منتشر شده است توانسته اند پنبه ای تولید بکنند که بدون تغییر یک نوکلئوتید در تاریکی بدرخشد.
در این تحقیق از مشتقات گلوکز تغییر یافته استفاده شد که از دو قسمت تشکیل شده بودند. i) بخش گلوکزی ii) بخش عملکردی. در اینجا گلوکوز به عنوان یک حامل عمل می کند، از لوله های آوندی عبور می کند به سمت لایه خارجی اپیدرم تخمدان می رود و در آن جا پلیمریزه می شود (از طریق C1 گلوکز) و به الیاف سلولزی تبدیل می شود.
محققین به این نهال آبی دادند حاوی قندهای تغییر یافته که به مواد شیمیایی متصل است (6-carboxyfluorescein–glucose)، آن ها می خواستند که گیاه از آن استفاده بکند. برای همین اگر به ذرات گلوکز مشتقات دیگری متصل کنیم، این مشتقات وارد الیاف سلولزی می شوند. برای همین به وسیله واکنش های شیمیایی 6کربوکسی فلوئورسین را با کربن شماره 2 گلوکز متصل کردند.
بعد از 20 روز مشاهده شد که پنبه به رنگ زرد درآمده است و زیر نور UV به رنگ سبز در می آید. این تیم قبلا هم بر روی رشد گیاهان با ذرات مولکولی مگنتی متصل به فیبر کار کرده بودند. ترکیب سیستم های بیولوژی با مولکول های طراحی شده مناسب امکانات فراوانی برای تولید مواد کامپوزیتی کاربردی فراهم می کند.
رفرنس : http://science.sciencemag.org/content/357/6356/1118
تاریخ : 14September 2017
نویسنده : سعید کارگر