اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. علائم این اختلال تا پیش از سهسالگی بروز میکند و علّت اصلی آن هنوز ناشناخته است. به کسانی که این اختلال را دارنداوتیستیک یا درخودمانده گفته میشود. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است. وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد. این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارتهای ارتباطی تأثیر میگذارد. کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم، در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیتهای مربوط به بازی، مشکل دارند. این اختلال، ارتباط با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار میسازد.
در بعضی موارد، رفتارهای خود آزارانه و پرخاشگری نیز دیده میشود. در این افراد، حرکات تکراری (دست زدن، پریدن) و پاسخهای غیرمعمول به افراد، دلبستگی به اشیاء یا مقاومت در مقابل تغییر نیز دیده میشود. ممکن است در حواس پنجگانه (بینایی، شنوایی، بساوایی، بویایی و چشایی) نیز حساسیتهای غیرمعمول دیده شود. هستهٔ مرکزی اختلال در اوتیسم، اختلال در ارتباط است. از هر ۶۰ تا ۷۰ تولد زنده در دنیا، یک نفر مبتلا به اوتیسم است. کارشناسان، زندگی ماشینی و عوامل ناشی از آن مانند استرس را در سیر صعودی ابتلا به این بیماری دخیل میدانند. نتیجه یک مطالعه نشان میدهد زنان دارای اضافه وزن زیاد و مبتلا به دیابت، در صورتی که باردار شوند، بیش از مادران سالم با احتمال تولد نوزاد اوتیستیک روبرو خواهند بود.
روز آگاهی جهانی اوتیسم
روز آگاهی جهانی اوتیسم وز دوم آوریل هر سال است که سازمانهای فردی اوتیسم را در سراسر جهان دور هم میآورد تا به اموری مانند تحقیق، تشخیص، درمان و پذیرش عمومی افراد مبتلا به این اختلال رشد کمک کند.
روش جدید برای تشخیص زودهنگام اوتیسم
یک تیم تحقیقاتی، نشانگر عصبی اوتیسم را شناسایی کرده است. این نشانگر نشان می دهد که افراد مبتلا به اوتیسم در پاسخ به سیگنال های بصری در مغز کندتر هستند.
تصور می شود افراد مبتلا به اوتیسم در مهار سیگنال های عصبی در مغز اختلال دارند که این امر علائم بیماری اوتیسم( مانند حساسیت به ورودی حسی ، که شامل تفاوت هایی در پردازش اطلاعات بصری است) را تحت تأثیر قرار می دهد.
هنگامی که مغز انسان با دو تصویر مختلف به طور هم زمان روبه برو می شود ، تصاویر بین چشم چپ و راست می چرخند. تحقیقات قبلی به رهبری خاتم دکتر رابرتسون نشان داده است که مغز اوتیسم در جابجایی از یک تصویر به تصویر دیگر به دلیل تفاوت در سرعت انتقال پیام عصبی مهاری، کندتر است.
تحقیقاتِ اخیر نشان میدهد که میتوان از داده های عصبی برای تشخیص میزان اوتیسم در فرد استفاده کرد.بدین صورت که شرکت کنندگی در آزمایش ها که سطح بالاتری از اوتیسم را دارند،سرعت کمتری در پردازش اطلاعات بصری دارند
ترجمه و بازنویسی:فاطمه دهقانی
بیوتکر ، بزرگترین جامعه بیوتکنولوژی کشور
New study shows how autism can be measured through a non-verbal marker
How a visual test can help screen for autism
Date: August 15, 2019
Source: Dartmouth College
Summary:
Researchers have identified a non-verbal, neural marker of autism. This marker shows that individuals with autism are slower to dampen neural activity in response to visual signals in the brain. This first-of-its kind marker was found to be independent of intelligence and offers an objective way to potentially diagnose autism in the future.