فیلم “زندگی جاودانه هنریتا لاکس” (The Immortal Life of Henrietta Lacks) داستان زندگی هنریتا لاکس، یک زن آفریقایی-آمریکایی را روایت میکند که سلولهای او برای ساختن اولین سلولهای جاودانهی انسانی استفاده شد. این سلولها، که به نام سلولهای HeLa شناخته میشوند، در تحقیقات پزشکی و علمی کاربردهای فراوانی دارند.
فیلم با روایت دختر هنریتا، دِلیلا، آغاز میشود. دِلیلا در مورد مادرش میگوید که او یک زن قوی و مستقل بود که در یک خانوادهی فقیر در مریلند بزرگ شد. هنریتا در سال ۱۹۵۱ به سرطان دهانه رحم مبتلا شد و برای درمان به بیمارستان جانز هاپکینز در بالتیمور مراجعه کرد.
در آن زمان، قوانین مربوط به استفاده از نمونههای پزشکی به اندازهی امروز سختگیرانه نبود. دکتر هنری گری، یک پزشک جوان و جاهطلب، از هنریتا خواست که به او اجازه دهد تا نمونهای از سلولهای سرطانی او را برای تحقیقات خود بگیرد. هنریتا که از بیماری خود آگاه بود، با این درخواست موافقت کرد.
نمونههای سلولهای هنریتا بسیار مقاوم بودند و در آزمایشگاه رشد کردند. دکتر گری نام این سلولها را HeLa گذاشت. سلولهای HeLa به سرعت به یکی از ابزارهای مهم تحقیقات پزشکی تبدیل شدند. آنها در توسعهی واکسنها، داروها و روشهای درمانی جدید نقش مهمی داشتند.
دِلیلا و خانوادهی او تا سالها از وجود سلولهای HeLa بیخبر بودند. آنها در سال ۱۹۷۴ متوجه شدند که سلولهای مادرشان در سراسر جهان در حال استفاده هستند. دِلیلا و خانوادهاش از اینکه مادرشان بدون اطلاع آنها مورد استفاده قرار گرفته بود، خشمگین شدند.
دِلیلا شروع به تحقیق در مورد زندگی مادرش کرد. او متوجه شد که هنریتا یک زن مهم و تاثیرگذار بوده است. او همچنین متوجه شد که سلولهای HeLa به زندگی بسیاری از مردم کمک کردهاند.
دِلیلا تصمیم گرفت داستان مادرش را به دنیا بگوید. او کتابی در مورد زندگی هنریتا نوشت که در سال ۱۹۹۸ منتشر شد. این کتاب به یک کتاب پرفروش تبدیل شد و توجه جهانی را به داستان هنریتا جلب کرد.
فیلم “زندگی جاودانه هنریتا لاکس” داستان زندگی این زن آفریقایی-آمریکایی را به تصویر میکشد. این فیلم داستانی در مورد علم، اخلاق و عدالت است. این فیلم همچنین داستانی در مورد یک زن قدرتمند است که زندگی او پس از مرگش ادامه یافت.
در اینجا برخی از نکات مهم داستان فیلم “زندگی جاودانه هنریتا لاکس” آورده شده است:
- هنریتا لاکس یک زن آفریقایی-آمریکایی بود که در سال ۱۹۵۱ به سرطان دهانه رحم مبتلا شد.
- دکتر هنری گری، یک پزشک جوان و جاهطلب، از هنریتا خواست که به او اجازه دهد تا نمونهای از سلولهای سرطانی او را برای تحقیقات خود بگیرد.
- نمونههای سلولهای هنریتا بسیار مقاوم بودند و در آزمایشگاه رشد کردند.
- سلولهای HeLa به یکی از ابزارهای مهم تحقیقات پزشکی تبدیل شدند.
- دِلیلا، دختر هنریتا، پس از سالها متوجه شد که سلولهای مادرش در سراسر جهان در حال استفاده هستند.
- دِلیلا تصمیم گرفت داستان مادرش را به دنیا بگوید.
فیلم “زندگی جاودانه هنریتا لاکس” یک فیلم مهم و تاثیرگذار است که داستان یک زن مهم و تاثیرگذار را روایت میکند.