body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

کپک بدون مغزی که تصمیم می گیرد!

  • خانه
  • -
  • بدون دسته بندی
  • -
  • کپک بدون مغزی که تصمیم می گیرد!
کپک بدون مغزی که تصمیم می گیرد!

کپک بدون مغزی که تصمیم می گیرد!

قارچ بدون مغزی که خاطرات خود را از طریق فیوژن به اشتراک می گذارد.

این ارگانیسم زرد هیچ عصبی ندارد، اما می تواند مارپیچ رو حل بکند، تصمیم بگیرد و از طریق ادغام شدن با هم یاد بگیرند.

کپک زرد Physarum polycephalum مانند آمیب در زباله های فرسوده و مناطق مرطوب یافت می شوند. آن ها هیچ مغزی ندارند، هیچ عصبی ندارند و هرکدام فقط یک سلول بزرگ می باشند. اما آن ها قادرند که رفتارهای پیچیده و هوشمندانه ای از خود نشان بدهند. می توانند تصمیم بگیرند، از تله ها فرار بکنند، از ظروف پتری دیش خارج بشوند. در حالی که یک جانور تک سلولی هستند اما هوشمند هستند.
این سلول ها به یکدیگر جذب می شوند و هنگامی که با هم روبرو می شوند می توانند با همدیگر ادغام بشوند. که نتیجه آن ایجاد یک سلول بزرگ به طول چندین متر می باشد که به آن پلامودیوم می گویند. که می تواند با سرعت 4 سانتی متر بر ساعت از طریق گسترده کردن ریشه هایش در هر جهتی حرکت بکند.

[fvplayer src=”https://biotecher.ir/wp-content/uploads/2017/10/Slime-Mold-Physarum-Finds-the-Shortest-Path-in-a-Maze.mp4″ width=”320″ height=”240″]کپکی که مارپیچ را حل می کند.

اگر قسمتی از این پلاسمودیوم یک چیز جذابی مانند غذا را لمس کند، پالس ها بیشتر سریعتر و گسترده می شوند. اگر قسمتی از آن به یک چیز رنج آور مانند نور برسد پالس ها آهسته تر و کمتر می شوند. با این اثرات، پلاسمودیوم بدون هیچ فکر آگاهانه ای بهترین مسیر را انتخاب می کند.
این رفتار خیلی ساده می تواند اثر خیلی گسترده ای را به همراه داشته باشد. این کپک تصمیم کارآمدی می گیرد، در رژیم غذایی خود تعادل ایجاد می کند، مارپیچ را حل می کند و از دام ها فرار می کند.

 

 

نویسنده : سعید کارگر

عضویت در کانال تلگرامی بیوتکنولوژی

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *