body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

ویرایش محتوا

درباره ما

بیوتکر سفیر ترویج زیست فناوری و مرجع دانستی های بیوتکنولوژی. اینجا با هم کلی کتاب و مقاله علمی با موضوعات جذاب می خونیم

 

با ما تماس بگیرید

دانشمندان توانستند دو نوکلئوتید جدید را خلق بکنند

  • خانه
  • -
  • زیست شناسی
  • -
  • دانشمندان توانستند دو نوکلئوتید جدید را خلق بکنند
دانشمندان توانستند دو نوکلئوتید جدید را خلق بکنند

دانشمندان توانستند دو نوکلئوتید جدید بسازند

برای میلیون ها سال ، تاریخچه زندگی تنها از چهار الفبای A , T, C و G نوشته شده است که واحد های تشکیل دهنده ی DNA در تمام جانوران می باشند. امروزه با پژوهش های محققین که توانسته اند یک سلول زنده با اضافه کردن دو نوکلوتید خارجی به ژنوم ایجاد کنند ، این الفبا گسترش پیدا کرده است. گام بزرگی به وسیله دانشمندانی برداشته شد که به دنبال سنتز سلولی بودند که بتواند دارو و سایر مولکول های مفید را تولید کند.

همچنین احتمال این که یک سلول می تواند مهندسی شود بدون چهار بازی که در تمام موجودات وجود دارد ، افزایش پیدا کرده است. دانشمندان ابتدا در سال 1960 این سوال رو مطرح کردند که ایا حیات می تواند از گروه های مختلف شیمیایی به عنوان ذخیره اطلاعات استفاده کند. تا اینکه در سال 1989 steven benner توانستند در DNA بازهای سیتوزین و گوانین تغییر شکل یافته ای ایجاد کنند که می توانستند به RNA و پروتیین تبدیل شوند.

بازهای مهندسی شده

اما بازهای مهندسی شده بوسیله تیم Romesberg بیشتر بیگانه بودن و شباهت کمتری با بازهای طبیعی دارد. در سال 2008گروهی از دانشمندان بپیگیر ترکیبات شیمیایی بودند که باهم جفت باز تشکیل دهند که 60 ترکیب کاندید را لیست کردند که نتیجه آن می شد بررسی 3600 جفت شدگی. آن ها یک جفت بازی که به اسم های d5SICS و dNaM شناخته میشدند را شناسایی کردند که به نظر میرسید موفق شده اند. به خصوص اینکه این ترکیبات با آنزیم های ماشین همانندسازی و ترجمه DNA سازگار بودند. Denis Malyshev می گوید اصلا تو ذهن ما نمی گنجید که بتونیم به سمت موجودی با چنین بازی حرکت کنیم.

چالش تولید نوکلئوتید جدید

اولین “چالشی” که وجود داشت این بود که سلول نمی توانست این بازهای خارجی رو بسازد ، بنابراین سلول باید این بازها رو محیط برای انجام همانندسازی می گرفت. برای همین دانشمندان باکتری EColi را برای ساخت یکی از ژن های دیاتوم مهندسی ژنتیکی کردند . بیان این ژن موجب ساخت پروتیینی می شد که به مولکول ها اجازه عبور از غشای باکتری را میداد…

دانشمندان توانستند دو نوکلئوتید جدید را خلق بکنند | DNA ساخته شده از 6 نوکلئوتید. تولید کدون های جدید
DNA ساخته شده از 6 نوکلئوتید. تولید کدون های جدید

این دانشمندان همچنین سپس حلقه DNA کوچکی که حاوی یکی از بازهای خارجی بود را به درون باکتری وارد کردند. این پلازمید به مدت یک هفته همراه با باکتری همانندسازی کرد و در باکتری های ایجاد شده وجود داشت. بعد از یک هفته که منبع بازهای خارجی تمام شد باکتری بازهای خارجی را با بازهای معمولی جایگزین کرد. همچنین این دانشمندان میگویند از لحاظ امنیتی امکان آلوده شدن سایر موجودات بر اثر آلودگی وجود ندارد چون موجودات توانایی ساخت این بازها رو ندارند. این گروه به دنبال تولید DNA بیگانه ای هستند که بتوانند پروتیینی بسازند که بیش از 20 نوع آمینواسید موجود باشد.

این گروه می گوید اگر شما بخواهید کتابی بنوسید که فقط چهار حرف در آن باشد ، شما نمی توانید داستان های جالب زیادی بنویسید ، حال اگر تعداد الفبا افزایش پیدا کند شما می توانید کلمات جدید اختراع کنید و راهی پیدا کنید که از آن ها استفاده کنید و احتمالا شما می توانید داستان جالبتری بنویسید.

لینک خبر

نویسنده : سعید کارگر

سعید کارگر

بیوتکنولوژیست و مدیر سایت بیوتکر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *