body { background-color: #FFFFFF; }

بیوتکر

لوگو بیوتکر

گیاهان ترانسژنیک

1) اولین گیاه GM پرورش یافته برای برای فروش در بازار ایالات متحده گوجه فرنگی ای بود که با به تعویق انداختن فساد درآن ، عمر مفید آن افزایش یافته بود.
علاوه بر این ، گیاهان تراریخت را می توان همانند میکروارگانیسم ها و جانوران ، برای تولید محصولات تجاری یا دارویی از نظر ژنتیکی مهندسی کرد.
2) برای مثال گیاهان زراعی مانند تنباکو و گوجه فرنگی به منظور تولید تعدادی از محصولات ، مانند پروتیین اینترفرون انسانی مهندسی شده اند. همچنین می توان از این گیاهان زراعی برای تولید آنتی بادی های انسانی استفاده کرد که به آن” پلنتی بادی” می گویند که از آن به عنوان داروهای ضد سرطان یا ضد ویروس می توان استفاده کرد.

3) ساخت آنتی بادی در گیاهان

برای مثال از گیاه تنباکوی تراریخت برای ساخت آنتی بادی به نام CaroRxکه باکتری ایجاد کننده ی پوسیدگی دندان را از حمله به دندان باز می دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. CaroRxدر سطوح بالایی در برگ های تنباکو ساخته می شود و خالص سازی آن نسبتا ساده است. تاکنون آزمایشات بالینی آن ها بی خطر و موثر نشان داده اند. گیاهان در تولید این نوع محصولات کارآمد هستند چون می توانند پروتیین ها را به درستی تغییر دهند.

سیب زمینی آمفلورا - بیوتکنولوژی گیاهی
سیب زمینی آمفلورا – بیوتکنولوژی گیاهی

 

4) ساخت واکسن بوسیله گیاهان

گیاهان زراعی هم چنین برای تولید واکسن ها پرورش یافته اند.
بدین گونه که ما میتوانیم یک ویروس موزاییک تنباکو را برای بیان پروتیین سطحی Plasmodium vivax که یکی از انگل های میکروبی مولد مالاریا است، مهندسی ژنتیکی بکنیم. سپس می توان از تنباکو و گوجه فرنگی آلوده با این ویروس مهندسی ژنتیک برای تولید واکسن مالاریا با هزینه اندک و در مقادیر بالا استفاده کرد که پروتیین های P.vivaxدر انسان ها پاسخ ایمنی ایجاد می کنند.

روش جالب دیگر تولید واکسن های خوراکی در یک محصول گیاهی خوراکی است. واکسن های خوراکی که می توانند انسان را در برابر بیماری های ایجاد شده توسط باکتری های روده ای مثل وبا و اسهال ایمن سازند.

5) یک نوع گیاه تراریخت نسبتا متفاوت سیب زمینی آمفلورا است که توسط BASF، یک کمپانی مواد شیمیایی آلمانی، ایجاد شده است. سیب زمینی آمفلورا برای خوردن طراحی نشده است. برخلاف سیب زمینی های معمولی که دو نوع نشاسته آمیلوپکتین و آمیلوز تولید می کنند، سیب زمنی آمفلورا تنها آمیلوپکتین تولید می کند، که یکی از مواد خام مورد استفاده در صنایع کاغذسازی و تولید چسب است. استفاده از سیب زمینی آمفلورا موجب می شود که ما عمل پرهزینه و انرژی بر خالص سازی آمیلوز را از آمیلوپکتین انجام ندهیم.

سیب زمینی آمفلورا
سیب زمینی آمفلورا

 

بیوتکنولوژی گیاهی  بیوتکنولوژی گیاهی  بیوتکنولوژی گیاهی  بیوتکنولوژی گیاهی

4 پاسخ

  1. بازتاب: شیرین نادری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *